Odlad Frukt (2020)

Odlad frukt (2020) är en fri tolkning av August Strindbergs novell med samma namn, framtagen i samarbete med Strindbergs Intima Teater. Resultatet är en musikalisk och dynamisk road trip där vi erbjuder nya perspektiv på såväl Strindbergs språk som migration! Odlad frukt utspelar sig i 1400-talets Sverige där vi följer Sten Ulvfot, en tidigare förmögen ung man som förlorat allt.


Föreställningen skulle spelas i Stockholm, Malmö och Lund under hösten 2021. Men på grund av Covid19-restriktioner spelades den bara i Malmö på Bastionen.


I Anna Petterssons bearbetning dras paralleller mellan Stens resa och den globaliserade värld i ständigt accelererande förändring vi lever i i dag. Ena dagen lever Sten ett liv i överflöd för att nästa dag finna sig vara onödig och oduglig för samhället han lever i. Precis som vi…


Utöver Theatrons Suzanna Santrac och Zeljko Santrac står även en internationell gäst på scen – den jordanske sångaren och multiinstrumentalisten Yahia Najem. Tillsammans bär trion på en mängd erfarenheter av uppbrott och migration, om att flytta till ett land där språket är nytt, och förutsättningarna helt annorlunda.

> PRODUKTIONSINFO


Urpremiär: 5 november 2020, Bastionen, Malmö


På scen: Suzanna Santrac, Zeljko Santrac och Yahia Najem
Regissör/Bearbetning av: Anna Pettersson
Ljussättare/Scenograf: Max Mitle
Grafisk formgivare: Gustave Lund
Snickare: Zarko Deak
Dockmakare: Milica Grbic Komaszec
Affischfotograf: Per Bolkert
Pressfotograf: Sascha Kajic
Producent: Oliver Lindman och Strindbergs Intima Teater


Tack till Anne Jonsson och Madeleine Karlsson för extra arbete med rörelse och till Ragna Wei för extra arbete med text och analys.


Med stöd från Kulturrådet, Malmö stad och Kultur Lund.

Använd gärna följande pressbilder, fotade av Sascha Kajic.